Sektioui wil weg bij FC Porto om te spelen

Met het vertrek van Co Adriaanse veranderde de situatie voor Tarik Sektioui bij FC Porto. De Marokkaan speelt weinig en heeft wel oren naar een overgang.

Sektioui wil weg bij FC Porto om te spelen

'Deze trainer houdt er geen rotatiesysteem op na', zegt zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker tegen VI.nl over het gebrek aan speeltijd, die de onvrede bij Sektioui verklaart. 'Op zijn leeftijd wil hij gewoon spelen. Graag is een groot woord, maar hij wil daarom wel weg.'

Deze week spraken Sektioui en de clubleiding over de toekomst van de Marokkaan in de Portugese havenstad. FC Porto is niet bijster enthousiast over een vertrek van Sektioui, die nog tot medio 2009 vastligt. De Portugese club ziet in de 29-jarige Marokkaan een goede stand-in voor Ricardo Quaresma. 'Maar als er zich een club meldt, valt er wel te praten', verwacht Dekker.

Sektioui maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar FC Porto. De aanwezigheid van Co Adriaanse was een belangrijk argument om het Portugese avontuur aan te gaan. Maar de Nederlandse coach stapte nog in de voorbereiding op.

Onder de nieuwe coach, Jesualdo Ferreira, komt Sektioui weinig aan bod. In vijf wedstrijden werd een beroep gedaan op de Marokkaanse aanvaller, die slechts één keer ook de wedstrijd mocht uitspelen.

Bekijk hier al onze video's