Selectie Duitsland flink op de schop voor duel met Nederland

Reacties

Julian Nagelsmann heeft de selectie van Duitsland voor de interlands tegen Hongarije en Nederland bekendgemaakt. Ten opzichte van de EK-selectie zijn er (noodgedwongen) flink wat wijzigingen.

Selectie Duitsland flink op de schop voor duel met Nederland
© Pro Shots

Bij Duitsland is het grote doorselecteren begonnen. Toni Kroos, Thomas Müller, Ilkay Gündogan en Manuel Neuer zijn niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg en zelf heeft Nagelsmann ook een aantal namen op een lager pitje gezet. Zo is onder anderen Serge Gnabry, basisspeler en doelpuntenmaker bij Bayern München afgelopen weekend, niet opgeroepen. Ook Leroy Sané en Antonio Rüdiger zijn afwezig. Zij krijgen rust.

Verder heeft Nagelsmann ook Brajan Gruda (Brighton & Hove Albion), Niklas Süle (Borussia Dortmund) en Leon Goretzka (Bayern München) links laten liggen, net als op het EK. Het 23-jarige VfB Stuttgart-talent Angelo Stiller is juist voor het eerst opgeroepen voor Duitsland. Ploeggenoot Alexander Nübel keert terug bij de selectie. De doelman viel net voor het EK nog af bij Duitsland. Ook Aleksandar Pavlovic van Bayern is terug, hij miste het EK door een infectie.

Begin september staat de start van de Nations League op het programma. De Duitsers spelen op 7 september in Düsseldorf tegen Hongarije. Drie dagen later staat een duel met het Nederlands elftal op het programma. Oranje heeft er dan al een duel met Bosnië en Herzegovina op zitten. Vorige week maakte Ronald Koeman zijn voorselectie bekend.

Za 7 sep.

Di 10 sep.

UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.