Emotionele Nagelsmann houdt pleidooi voor aanpassing handsregel

Reacties

Julian Nagelsmann vocht na de uitschakeling van Duitsland in de kwartfinale van het EK tegen de tranen. De 36-jarige bondscoach deed ook een oproep om de handsregel aan te passen, na het veelbesproken penaltymoment tegen Spanje.

Emotionele Nagelsmann houdt pleidooi voor aanpassing handsregel
© Pro Shots
Spanje
Spanje
nv
2 - 1
Duitsland
Duitsland

Duitsland ging vrijdagavond in de slotfase van de verlenging onderuit tegen Spanje door een late goal van Mikel Merino. Het gastland dacht even daardoor recht te hebben op een penalty toen Jamal Musiala de bal tegen de hand van Marc Cucurella aanschoot. Scheidsrechter Anthony Taylor kende echter geen strafschop toe. Een uitleg bleef achterwege, maar waarschijnlijk was de penalty sowieso niet toegekend omdat Niclas Füllkrug de bal daarvoor ook met de arm beroerde en mogelijk ook nog eens buitenspel stond.

Volgens de nieuwste instructies van de UEFA was het bovendien mogelijk geen strafbaar hands, omdat Cucurella de arm langs zijn lichaam hield. Het zorgde hoe dan ook voor veel discussie na afloop. Ook Nagelsmann droeg zijn steentje bij. 'Ik wil niet klagen, maar ik wil wel gebruik maken van dit podium om te pleiten voor een aanpassing van de regel die meer past bij de geest van het voetbal', zei de Duitse bondscoach na afloop tegen Duitse media. 'Het zou fijn zijn als we kunnen evalueren wat er gebeurde bij dit moment.'

Nagelsmann vindt dat de arbitrage rekening had moeten houden met het feit dat het schot van Musiala overduidelijk richting het doel ging. 'Als hij de bal het stadion uitschiet en Cucurella raakt hem met de hand, zou ik nooit een penalty willen. Maar nu gaat de bal op doel. Je zou elke situatie anders moeten beoordelen. Robots zijn al in staat om ons koffie te brengen. Dan moet het ook mogelijk zijn dat AI de baan van de bal berekent', aldus Nagelsmann, die de uitschakeling echter niet aan dat moment wilde ophangen.

Tranen
De ex-trainer van Bayern München had het wel moeilijk met de nederlaag. 'Je ziet dat ik tegen de tranen vecht', zei hij bij de ARD. 'Met zoveel wedstrijden in de afgelopen weken was het een emotionele en bijzondere tijd, die nu ten einde komt. Dit doet pijn, omdat het nu weer twee jaar duurt voordat we het beter kunnen doen. En een toernooi in eigen land zal ik in mijn carrière waarschijnlijk niet meer meemaken. We hebben veel losgemaakt in het land, mensen zaten voor de tv gekluisterd. Dat hadden we al jaren niet meer meegemaakt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.