nv
2 - 1
Expected goals1.4 - 2.1

Spanje zegeviert in zinderende verlenging tegen Duitsland

In een adembenemende confrontatie in de Stuttgart Arena heeft Spanje zich ten koste van Duitsland weten te plaatsen voor de volgende ronde van het Europees Kampioenschap. Het duel, dat bol stond van de spanning, werd beslist in de verlenging met een 2-1 overwinning voor de Spanjaarden.De wedstrijd begon met een vroege tegenslag voor Spanje toen Pedri geblesseerd het veld moest verlaten, waardoor Dani Olmo al in de 8e minuut zijn opwachting maakte. Deze wissel zou later van cruciaal belang blijken. Beide teams gingen de rust in zonder doelpunten, ondanks enkele kansen over en weer.De tweede helft bracht meer actie. Dani Olmo brak de impasse in de 51e minuut met een schot vanuit het midden van het strafschopgebied, op aangeven van Lamine Yamal, waarmee Spanje op voorsprong kwam. Duitsland voerde de druk op en hun inspanningen werden beloond in de 89e minuut toen Florian Wirtz, na een kopbal van Joshua Kimmich, de gelijkmaker scoorde en de wedstrijd naar een verlenging stuurde.In de verlenging was het Mikel Merino die de held voor Spanje werd. In de 119e minuut kopte hij de bal in de linkerbenedenhoek, opnieuw op aangeven van Dani Olmo, waarmee Spanje op een 2-1 voorsprong kwam. Deze late goal bleek de beslissende te zijn, ondanks een spannende slotfase waarin Dani Carvajal van Spanje in de 125e minuut zijn tweede gele kaart ontving en van het veld werd gestuurd.De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Spanje, waarmee ze zich verzekerden van een plek in de volgende ronde van het EK. Dit was een wedstrijd die alles had: spanning, drama, en een beslissend moment in de laatste minuten van de verlenging. Spanje en Duitsland hebben een onvergetelijke strijd geleverd, maar het is Spanje dat uiteindelijk de overwinning en de voortzetting in het toernooi mag vieren.