Kroos lacht om UEFA: 'Hadden ze daar drie maanden voor nodig?'

Reacties

Toni Kroos (34) heeft met de nodige ironie gereageerd op het nieuws dat de handsbal van Marc Cucurella in de kwartfinale van het EK tussen Duitsland en Spanje ook volgens de UEFA had moeten worden bestraft. De inmiddels gestopte middenvelder vindt dat dat de bond wel erg laat tot de conclusie komt dat zijn land een penalty had moeten hebben.

Kroos lacht om UEFA: 'Hadden ze daar drie maanden voor nodig?'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
nv
2 - 1
Duitsland
Duitsland

In een uitgelekt rapport van de UEFA staat dat de videoarbiter had moeten ingrijpen en scheidsrechter Anthony Taylor op zijn minst naar het scherm had moeten roepen om de handsbal bij Cucurella na een doelpoging van Jamal Musiala in de verlenging opnieuw te bekijken. De conclusie van de Europese voetbalbond was namelijk dat Duitsland een penalty had moeten krijgen.

De beslissing van Taylor om geen strafschop te geven, leidde na de uitschakeling tegen Spanje al tot verbazing in Duitsland. Kroos reageerde dinsdag in gesprek met Duitse media met een kwinkslag. 'Ze hadden er drie maanden nog voor nodig om zich te realiseren dat het hands was, terwijl bijna iedereen dat al in een seconde zag', lachte Kroos met enige ironie. 'Nee, dat stelt me echt gerust.'

Een plek in de halve finale krijgt Duitsland er namelijk niet voor terug. 'Bedankt hoor, want zo belangrijk was het niet, dit geeft me een goed gevoel', vervolgde Kroos, aanwezig bij een evenement in Düsseldorf, vol ironie. 'Mag ik mezelf nu Europees kampioen noemen? Omdat ze het officieel bevestigd hebben? Nee, dat denk ik niet', besloot Kroos, voor wie het duel met Spanje zijn laatste was.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.