Duitsland - Denemarken

2 - 0
Expected goals2.6 - 1.2

Duitsland boekt solide overwinning op Denemarken in EK knock-outfase

In het BVB Stadion Dortmund heeft Duitsland een overtuigende 2-0 zege geboekt op Denemarken in de knock-outfase van het Europees Kampioenschap. Met doelpunten van Kai Havertz en Jamal Musiala in de tweede helft verzekerde het team van Julian Nagelsmann zich van een plek in de volgende ronde, terwijl Denemarken onder leiding van Kasper Hjulmand het toernooi moet verlaten.

Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide teams hun kansen zorgvuldig afwogen, was het Duitsland dat na de pauze het initiatief nam. Kai Havertz brak de impasse in de 53ste minuut door een penalty koelbloedig in de rechterbenedenhoek te schieten, nadat Joachim Andersen van Denemarken de bal met de hand had beroerd in het strafschopgebied.

De Duitse ploeg, gedreven door het thuispubliek, bleef de druk opvoeren en vond in de 68ste minuut opnieuw het net. Jamal Musiala, die een uitstekende wedstrijd speelde, verdubbelde de voorsprong met een schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied, op aangeven van Nico Schlotterbeck. Dit doelpunt onderstreepte de Duitse dominantie in de tweede helft.

Denemarken probeerde terug in de wedstrijd te komen en creëerde enkele kansen, maar de Duitse verdediging, onder leiding van aanvoerder Manuel Neuer, hield stand. De Deense pogingen misten precisie of werden geblokkeerd door de solide Duitse defensie.

In de slotfase van de wedstrijd voerde Duitsland enkele tactische wissels door, waaronder het inbrengen van Emre Can voor Robert Andrich en Niclas Füllkrug voor Ilkay Gündogan, wat hielp om de controle over de wedstrijd te behouden en de overwinning veilig te stellen.

Met deze overwinning blijft Duitsland in de race voor de felbegeerde Europese titel, terwijl Denemarken ondanks een moedige inspanning afscheid neemt van het toernooi. De Duitse ploeg toonde eens te meer hun kracht en diepte, en kijkt vol vertrouwen uit naar de uitdagingen die nog komen gaan in dit EK.