Hjulmand laakt 'belachelijke beslissingen' VAR: 'Het is een schande'

Reacties

Kasper Hjulmand heeft zijn forse ongenoegen geuit over de arbitrage zaterdag bij Duitsland tegen Denemarken. De Deense bondscoach had op beide VAR-interventies kritiek, zowel op de afgekeurde Deense goal als op de strafschop voor Duitsland.

Hjulmand laakt 'belachelijke beslissingen' VAR: 'Het is een schande'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 0
Denemarken
Denemarken

Duitsland won zaterdag met 2-0 en vooral voor Joachim Andersen werd het een bewogen avond. Hij dacht eerst verantwoordelijk te zijn voor de openingsgoal, maar die werd door de VAR afgekeurd omdat ploeggenoot Thomas Delaney een teenlengte buitenspel had gestaan. Hjulmand deed daarover zijn beklag bij de ZDF. 'Het is een schande.'

'We hebben het over een centimeter. Kan dat echt de pure waarheid zijn, waaraan niemand twijfelt? Kan het moment van het stopzetten van de beelden zo secuur worden bepaald?' Vervolgens kreeg Denemarken ook nog een strafschop tegen, nadat een voorzet van David Raum tegen de arm van Andersen was gekomen. Ook daar heeft Hjulmand zich aan gestoord.

'Je kunt niet voetballen zonder je armen te bewegen. De afstand was zo kort. Dit zijn gewoon twee belachelijke beslissingen die heel cruciaal waren voor deze wedstrijd. Ik denk dat Duitsland anders ook had kunnen winnen, want ze speelden fantastisch. Ik hou van dat team en van wat Julian Nagelsmann daar laat zien. Maar dit is gewoon een schande', herhaalde Hjulmand.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.