Selectie Oranje-opponent Duitsland: debutant en terugkeer keeper

Reacties

Julian Nagelsmann heeft zijn selectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Duitsland neemt het in oktober in de Nations League op tegen Bosnië-Herzegovina en Nederland. Tim Kleindienst debuteert in de selectie.

Selectie Oranje-opponent Duitsland: debutant en terugkeer keeper
© Pro Shots

De 29-jarige aanvaller van Borussia Mönchengladbach is het seizoen goed begonnen. Mede doordat Niclas Füllkrug geblesseerd is, heeft Kleindienst nu een plek in de selectie bemachtigd. Hij kwam deze zomer over van FC Heidenheim. Daarnaast heeft Nagelsmann door de zware blessure van Marc-André ter Stegen een nieuwe doelman op moeten roepen ten opzichte van de afgelopen interlandperiode.

Voormalig Heracles-doelman Janis Blaswich is voor de tweede keer in zijn carrière opgeroepen voor Duitsland. De doelman wordt door RB Leipzig verhuurd aan het Red Bull Salzburg van Pepijn Lijnders en zit niet in de beste fase van zijn loopbaan. Toch is hij er door Nagelsmann bij gehaald. Hij staat achter Alexander Nübel en Oliver Baumann in de pikorde. Manuel Neuer, die woensdag in de fout ging bij Bayern München in de Champions League, stopte deze zomer als international van Duitsland.

Voor het eerst in een jaar is Serge Gnabry weer terug bij de selectie van Duitsland. De buitenspeler miste het EK door een blessure, maar is inmiddels terug bij Bayern München en nu ook bij de nationale ploeg. Ook Antonio Rüdiger zit er weer bij. Hij kreeg in de vorige interlandperiode rust. Het Borussia Dortmund-duo Emre Can en Maximilian Beier is niet opgenomen in de selectie.

Duitsland speelt vrijdag 11 oktober uit bij Bosnië-Herzegovina. Drie dagen later is Nederland de tegenstander in München. Nederland en Duitsland staan beide op vier punten na twee duels. In september werd het 2-2 in Amsterdam.

Doelmannen Baumann (Hoffenheim), Blaswich (Salzburg), Nübel (Stuttgart)
Verdedigers Anton (Dortmund), Henrichs (Leipzig), Kimmich (Bayern), Koch (Frankfurt), Mittelstädt (Stuttgart), Raum (Leipzig), Rüdiger (Real Madrid), Schlotterbeck (Dortmund), Tah (Leverkusen)
Middenvelders Andrich (Leverkusen), Führich (Stuttgart), Gross (Dortmund), Musiala (Bayern), Pavlovic (Bayern), Stiller (Stuttgart), Wirtz (Bayer)
Aanvallers Gnabry (Bayern), Havertz (Arsenal), Undav (Stuttgart), Kleindienst (Gladbach)

Vr 11 okt.

Ma 14 okt.

UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.