Sensatie in Breda: zwak Utrecht buigt achterstand in blessuretijd om

Reacties

Zes dagen na de sensationele zege op Ajax was NAC Breda zaterdagavond hard op weg om ook FC Utrecht te verslaan. In blessuretijd ging het helemaal anders: twee goals van Noah Ohio bezorgden de zwak spelende ploeg van Ron Jans de winst.

Sensatie in Breda: zwak Utrecht buigt achterstand in blessuretijd om
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Het eerste Avondje NAC in het nieuwe seizoen kende een gelijkwaardig begin. Anders dan vorige week tegen Ajax probeerde de ploeg van Carl Hoefkens nu wél mee te voetballen als gelijkwaardige tegenstander, en dat lukte wel. De Bredanaars deden niet onder voor FC Utrecht, maar in een gelijkwaardig eerste half uur vielen geen grote kansen te noteren.

De geel-zwarte getrouwen in het Rat Verlegh Stadion werden even later beloond voor hun geduld met de openingstreffer. De pass van Dominik Janosek was heerlijk, de doeltreffende volley van Boyd Lucassen – nochtans geen doelpuntenmachine – was ook al een lust voor het oog. De bezoekers uit Utrecht stelden er bedroevend weinig tegenover.

Trainer Jans vond dat ook: hij wisselde in de rust vier spelers. Verbetering leverde het niet meteen op. De rood-witten konden aanvallend nog steeds weinig uitrichten en zagen uit een hoekschop van andermaal Janosek hoe de bal tegen de paal belandde. Pas halverwege de tweede helft was Utrecht een paar keer in korte tijd dreigend, met Ohio – één van dat kwartet invallers – als voornaamste gangmakers. Opgelegde kansen zaten er niet bij.

En zelfs die tekentjes van leven verdwenen weer. Pas in de laatste minuten kreeg Utrecht NAC teruggedrongen. Ieder door NAC gewonnen duel leverde applaus en gejuich op. Zonder enorme problemen, een vlammende poeier van Miguel Rodriguez daargelaten, leek NAC de tweede zege in zes dagen over de streep te trekken.

Maar net als vorige week veranderde de koers van de wedstrijd in Breda in blessuretijd nog op dramatische wijze. Invaller Ohio frommelde de bal binnen en leek Utrecht een punt te schenken, waarmee de ploeg gezien het verloop van de avond al blij mee zou zijn geweest. Ohio scoorde in de zesde minuut van de blessuretijd bij de tweede paal nog een keer en schonk Utrecht een overwinning waar het zelf allang niet meer in geloofde.

Utrecht mag op speelronde vier eindelijk eens voor zijn eigen publiek spelen: volgende week zondag komt FC Twente naar de Galgenwaard. NAC moet naar SC Heerenveen en moet dat doen zonder Lars Mol, die tussen de twee Utrechtse goals in rood zag voor een forse overtreding.

NAC Breda Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.