Sesko etaleert klasse, Ødegaard valt geblesseerd uit bij Noorwegen

Reacties

Benjamin Sesko maakte maandagavond het verschil voor Slovenië. De spits van RB Leipzig was met afstand de beste man op het veld en legde Kazachstan eigenhandig over de knie met een hattrick.

Sesko etaleert klasse, Ødegaard valt geblesseerd uit bij Noorwegen
© Pro Shots
Slovenië
Slovenië
3 - 0
Kazachstan
Kazachstan

Vooral het eerste doelpunt van Sesko was er één om in te lijsten. Een subliem stiftje volgde op een briljante solo. De 21-jarige Sesko staat nu op veertien doelpunten in 35 interlands voor zijn land, dat aan kop gaat in een poule met verder Oostenrijk en Noorwegen.

Noorwegen
Noorwegen
2 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

Noorwegen trok aan het langste eind tegen Oostenrijk in Oslo. Middenvelder Felix Horn Myhre opende de score voor de Scandinaviërs. Routinier Marcel Sabitzer zorgde voor de gelijkmaker. Erling Haaland kroonde zich maar weer eens tot matchwinner. In eerste instantie werd de treffer van de goaltjesdief van Manchester City nog afgekeurd.

Het meest noemenswaardige moment deed zich na een uur spelen voor toen Martin Ødegaard zich moest laten wisselen. De middenvelder van Arsenal verliet het veld met een op het oog zorgelijke enkelblessure.

Turkije
Turkije
3 - 1
IJsland
IJsland

In een andere poule deed Turkije goede zaken tegen IJsland. Na het doelpuntloze gelijkspel in Wales vrijdag wisten de Turken ditmaal IJsland van zich af te schudden door een hattrick van kersvers Benfica-speler Kerem Aktürkoglu. Namens IJsland was voormalig NEC-middenvelder Victor Pálsson (tegenwoordig actief voor het Plymouth Argyle van Wayne Rooney) trefzeker in Izmir.

Montenegro
Montenegro
1 - 2
Wales
Wales

Craig Bellamy proefde maandag voor het eerst het zoet der overwinning als bondscoach van Wales. Dat alles was te danken aan een vliegende start in Podgorica. Binnen drie minuten stond het al 0-2 dankzij doelpunten van Kieffer Moore en Harry Wilson. Driton Camaj zorgde voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam het nog puntloze Montenegro niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.