Sevilla-coach Machín stelt bankzitter Promes gerust

Reacties

Quincy Promes hoeft zich geen zorgen te maken over zijn situatie bij Sevilla. De zomeraankoop is er nog niet in geslaagd om een vaste basisplaats te veroveren bij zijn nieuwe club, maar dat betekent volgens hoofdtrainer Pablo Machín niet dat de aanvaller niet aan de verwachtingen voldoet.

Sevilla-coach Machín stelt bankzitter Promes gerust

Sevilla neemt het donderdagavond om 21.00 uur in de Europa League op tegen Standard Luik en de kans is groot dat de 26-jarige Promes dan wel mag starten. In de eerste vier groepswedstrijden van Sevilla had de Nederlander immers steeds een basisplaats. In La Liga is Promes echter nog geen vaste waarde voor Sevilla, dat na dertien speelronden verrassend bovenaan staat. Promes had in slechts twee competitieduels een basisplaats en moet het vooral doen met (korte) invalbeurten.

Volgens Machín komt dit niet door een gebrek aan kwaliteit, maar door de flinke concurrentie voorin bij Sevilla. 'Alle spelers van Sevilla hebben de kwaliteit om te kunnen spelen', zei de coach. 'Het feit dat Promes niet altijd speelt betekent niet dat we niet tevreden zijn. Wel is het zo dat wij denken dat al onze spelers zich nog kunnen verbeteren, hij dus ook.'

'We spelen in dit seizoen heel veel wedstrijden en er zijn bijna geen spelers die alle wedstrijden zullen spelen', vervolgde Machín. 'Natuurlijk zijn er wel spelers die meer minuten maken dan andere spelers. Vooral in de voorhoede hebben we heel veel goede spelers en we moeten de wedstrijden en de speelminuten goed verdelen.'

Promes speelde sinds zijn transfer van Spartak Moskou in vijftien officiële wedstrijden van Sevilla mee en maakte vooralsnog één doelpunt. De Nederlander was op 25 oktober trefzeker in de Europese thuiswedstrijd tegen Akhisarspor (6-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.