Simons bij de beste aanwinsten in de Bundesliga

Reacties

Xavi Simons is een van de beste aanwinsten van dit seizoen in de Bundesliga, vindt men in Duitse media. Op de top- en floplijst scoort de Oranje-international een 10.

Simons bij de beste aanwinsten in de Bundesliga
© Pro Shots

Het gerenommeerde Kicker stelde een fotogalerij samen en deelde daarin rapportcijfers uit aan de Bundesliga-aanwinsten. Daarbij was het voetbaltijdschrift behoorlijk riant, want liefst vijftien nieuwelingen kregen het hoogste cijfer uitgedeeld.

Naast Simons kreeg ook teamgenoot Loïs Openda een 10 voor zijn eerste wedstrijden in Duitsland. De spits met een verleden bij Vitesse maakte al negen goals en leverde tweemaal een assists. Simons was ook rechtstreeks betrokken bij elf doelpunten, maar leverde zeven assists. Daarmee staat hij bovenaan in dat klassement. Simons wordt dit seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain.

Naast Openda en Simons kregen Harry Kane (Bayern München), Robin Koch, Hugo Larsson, Omar Marmoush, Willian Pacho, Ellyes Skhiri (allen Eintracht Frankfurt), Victor Boniface, Álex Grimaldo, Jonas Hofmann, Granit Xhaka (allen Bayer Leverkusen), Serhou Guirassy, Alexander Nübel (allebei VfB Stuttgart) en Fabian Nürnberger (SV Darmstadt) de hoogste beoordeling.

Van de Nederlanders en oude bekenden uit de Eredivisie scoort Matús Bero bij VfL Bochum het hoogst met een 9 als rapportcijfer. Teamgenoot Maximilian Wittek, die ook bij Vitesse speelde, krijgt slechts een 5. Wout Weghorst bij 1899 Hoffenheim staat richting de winterstop op een 8 als rapportcijfer, Václav Cerny (VfL Wolfsburg, 6) krijgt een krappe voldoende en Sepp van den Berg (FSV Mainz, 5) zakt daar net onder.

Het is niet gek dat veel spelers van Bayer Leverkusen een 10 kregen, de club staat namelijk bovenaan in de Bundesliga. In deze tactische longread ontleden we het Leverkusen van trainer Xabi Alonso.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.