Sir Alex: 'Het land kan stoppen met bidden'

Het herstel van Wayne Rooney vergt minder tijd dan aanvankelijk werd gedacht. Trainer van Manchester United, Sir Alex Ferguson, hoopt binnen twee tot drie weken weer over zijn superspits te beschikken.

Sir Alex: 'Het land kan stoppen met bidden'

Rooney viel in het met 2-1 verloren Champions League-duel met Bayern München vlak voor tijd uit met een van pijn vertrokken gezicht. De Engelsman kwam bij het ontwijken van Mario Gomez ongelukkig neer en verzwikte zijn enkel. 'We zijn opgelucht', vertelt de Schotse trainer. 'Dinsdag was er paniek, toen we hem het veld af zagen strompelen. Vooraf hoopten we op goed nieuws over de scan. Gezien de manier waarop hij van het veld af hinkte, had het een stuk erger kunnen zijn. We kunnen ons nu gaan richten op onze taak op het veld.'

Toch blijft de timing van de blessure allerminst prettig voor de Mancunians. Rooney mist door zijn blessure het treffen van zaterdag tegen nummer twee Chelsea. Ook de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München (woensdag) en de competitiewedstrijd tegen Blackburn Rovers gaan aan de neus van de Engelse aanvaller voorbij. Ferguson hoopt in de derby tegen Manchester City (17 april) Rooney weer op te kunnen stellen.

Na het goede nieuws had Ferguson tevens een boodschap voor het Engelse volk. ‘Het land kan stoppen met bidden.’ De trainer van Manchester United doelt op de deelname van Rooney aan het WK. Door het voorspoedige herstel is de spits ruim op tijd fit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen