Situatie Kameroen blijft precair: bondscoach Brys in zijn eentje op de bank

Reacties

De situatie rondom het nationale voetbalelftal van Kameroen blijft instabiel. Door een ruzie tussen bondsvoorzitter Samuel Eto'o en minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi, probeert de bond de huidige bondscoach Marc Brys tegen te werken. De bond wil nu de staf van Brys niet accrediteren.

Situatie Kameroen blijft precair: bondscoach Brys in zijn eentje op de bank
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
4 - 1
Kaapverdië
Kaapverdië

Volgens Eto'o, voorzitter van voetbalbond Fecáfoot, heeft Mouelle Kombi op eigen houtje Brys aangesteld. Dat leidde tot een openlijke vete tussen de twee, waarbij Eto'o met een tirade kwam richting de bondscoach en hem zelfs kort op straat zette. Uiteindelijk bood hij zijn excuses aan en ging Brys alsnog aan de slag.

Dat betekent echter niet dat Eto'o zich heeft neergelegd bij de keuze voor Brys als bondscoach. De Belgische trainer liet onlangs weten dat hij nog altijd wordt tegengewerkt door de bond. Bijvoorbeeld door geen materialen, ballen en kleding beschikbaar te stellen. 'Ik heb in 26 jaar nog nooit zoiets meegemaakt', zei Brys daarover.

Inmiddels is Kameroen toe aan het volgende hoofdstuk. Kameroen neemt het zaterdag in de WK-kwalificatie op tegen Kaapverdië. Brys moet het echter in zijn eentje zien te rooien. Eto'o heeft namelijk besloten zijn volledige staf niet te accrediteren. 'Alleen de leden van de technische staf die zijn benoemd door Fécafoot worden erkend door de FIFA', schrijft hij in een brief aan het ministerie. 'Als gevolg daarvan zullen we het zonder assistenten, artsen, fysiotherapeut en teammanager moeten doen.'

De FIFA is tegen politieke inmenging in de voetbalwereld. Daarom hoopt Eto'o op deze manier duidelijk te maken dat de aanstelling van de staf door minister Mouelle Kombi niet geaccepteerd wordt. De FIFA heeft zich overigens nog niet openlijk uitgesproken over de situatie in Kameroen.

WK Kwalificatie Afrika

Stand Groep D WK Kwalificatie Afrika 2026 Canada/Mexico/USA

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kameroen
4
2
2
0
9-3
+6
8
2
Libië
4
2
1
1
4-3
+1
7
3
Kaapverdië
4
2
1
1
4-4
0
7
4
Angola
4
1
3
0
2-1
+1
6
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.