Brys heeft prijs: bondsvoorzitter Eto'o maakt knieval voor Belgische bondscoach

Reacties

Samuel Eto'o, voorzitter van de voetbalbond van Kameroen, heeft zijn excuses aangeboden aan zijn bondscoach, de Belg Marc Brys, en gezegd dat de ontslagen Brys alsnog aanblijft. Daarmee lijkt er een streep te komen onder een geruchtmakende zaak in het Afrikaanse land.

Brys heeft prijs: bondsvoorzitter Eto'o maakt knieval voor Belgische bondscoach
© Pro Shots

'Ik begin met het aanbieden van mijn verontschuldigingen, want onze eerste ontmoeting verliep niet goed', zo opende Eto'o een persconferentie die hij donderdag hield, geflankeerd door Brys. Eto'o: 'Er speelden veel emoties mee. Maar zoals je weet is de Kameroense ploeg belangrijker dan wij als individuen. We moeten nu aan het werk, want we doen er alles aan om het beste voor onze nationale ploeg te krijgen.'

Dat is een behoorlijke plottwist: Eto'o had Brys eerder deze week namelijk nog aan de dijk gezet en meteen een interim-bondscoach aangesteld. Die tussenpaus stapte voor hij goed en wel was begonnen alweer op, waarna Eto'o Brys donderdag ontbood op het bondskantoor. De 62-jarige Vlaming kreeg excuses, eerst onder vier ogen en later publiekelijk, en gaat nu alsnog door.

Dat is een behoorlijk opmerkelijke gang van zaken, want aan Brys' oorspronkelijke ontslag ging een behoorlijke tirade van de gewezen topscorer vooraf. Daar gaat nu allemaal een berg zand over, de blik gaat op de WK-kwalificatiewedstrijden. Over anderhalve week treffen de Ontembare Leeuwen achtereenvolgens Kaapverdië en Angola.

Bekijk hier de persconferentie met de knieval van Eto'o

Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Meer WK Kwalificatie Afrika
Meer over WK Kwalificatie Afrika
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.