Stevige boete voor Eto'o, wel vrijgesproken van matchfixing

Reacties

Samuel Eto'o is vrijgesproken van matchfixing. De huidige president van de Kameroense bond krijgt wel een flinke boete van de CAF (Afrikaanse bond) omdat hij een deal met een gokbedrijf sloot.

Stevige boete voor Eto'o, wel vrijgesproken van matchfixing

Eto'o werd verdacht van matchfixing, machtsmisbruik, fysieke bedreigingen, aansporen tot geweld en het verspreiden van valse informatie. Dat was op basis van een dossier dat voormalig vicepresident Henry Njalla Quan Junior van de Kameroense bond naar de ethische commissie van de FIFA was gestuurd.

De wereldvoetbalbond heeft zelf niets over het onderzoek gecommuniceerd, maar CAF meldt dat Eto'o alleen een boete van 200 duizend euro moet betalen. Die krijgt hij voor het afsluiten van een contract met 1XBET, een gokbedrijf dat eerder Liverpool en Chelsea sponsorde.

Het was niet de eerste keer dat Eto'o in opspraak raakte. Zo werd hij schuldig bevonden aan belastingfraude tijdens zijn carrière in Spanje, ging hij een onethische sponsordeal aan met een gokbedrijf en kreeg hij het tijdens het WK in Qatar buiten een stadion aan de stok met een journalist uit Algerije.

Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.