Woedende Brys dreigt op te stappen na nieuwe actie van Kameroense bond

Reacties

Bondscoach Marc Brys van Kameroen dreigt na een opmerkelijke actie van de Kameroense voetbalbond Fécafoot te vertrekken. De bond besloot tot woede van Brys om zijn assistent Joachim Mununga niet op te nemen in de lijst van officials voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Kenia (4-1 zege).

Woedende Brys dreigt op te stappen na nieuwe actie van Kameroense bond

Brys miste daardoor vrijdag zijn assistent tijdens de ontmoeting met Kenia. 'Ik ben heel erg kwaad', zei de Belgische trainer na de ruime overwinning op een persconferentie. 'De bond heeft achter mijn rug een streek uitgehaald.'

'Ze hebben een lijst met officials gemaakt en mijn assistent daar niet op gezet. Ik beloof jullie: als dit nog eens gebeurt, zal ik onmiddellijk stoppen als bondscoach', verklaarde Brys. 'Dit is een gebrek aan respect en onaanvaardbaar.'

Fécafoot heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van de bondscoach. Brys werd in april van dit jaar door de Minister van Sport van Kameroen aangesteld als keuzeheer bij de Ontembare Leeuwen en belandde daarna in een opmerkelijk conflict met Samuel Eto'o, de voorzitter van de Kameroens bond.

Brys werd eerder al ontslagen, maar zijn ontslag werd een dag later weer ongedaan gemaakt. Eto'o bood vervolgens zijn excuses voor zijn rol in de soap rond de bondscoach. Brys is in vijf duels als bondscoach van Kameroen nog ongeslagen en ligt op koers voor kwalificatie voor de Afrika Cup in december 2025.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.