'Situatie-Mbappé komt in nieuwe fase terecht'

Reacties

Het is 1 augustus en dus kan Kylian Mbappé niet meer de eenjarige optie in zijn contract lichten. Een vertrek bij Paris Saint-Germain lijkt een kwestie van tijd.

'Situatie-Mbappé komt in nieuwe fase terecht'
© Pro Shots

Omdat Mbappé volgend jaar uit zijn contract loopt, wil PSG hem deze zomer verkopen. Dat heeft de aanvaller ook te horen gekregen: verlengen of vertrekken. De clausule in zijn contract kon tot 31 juli worden gelicht, maar dat is niet gebeurd. Dus komt de situatie-Mbappé in een nieuwe fase terecht.

In het contract van Mbappé staat dat PSG hem een loyaliteitsbonus van tachtig miljoen euro moet betalen, wanneer hij voor een bepaalde tijd in dienst is. De eerste vijftig procent, veertig miljoen dus, moet contractueel nu worden overgemaakt. De andere termijn moet naar verluidt voor 31 augustus worden betaald.

Ondertussen bieden de geïnteresseerde clubs zich aan, maar is er maar één club waar Mbappé heen wil: Real Madrid. Al-Hilal was bereid om een transfersom van 300 miljoen neer te leggen en de speler een XXL-salaris te betalen, maar dat ziet hij niet zitten. Kort samengevat: PSG moet nu tot verkoop over gaan om volgend jaar niet met lege handen te staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.