Sjevtsjenko nadert Kezman

Andrei Sjevtsjenko (foto) heeft het gat met Mateja Kezman in de strijd om de ESM Gouden Schoen bijna gedicht. De spits van AC Milan kroop weer wat dichterbij door twee keer te scoren in de 6-0 overwinning op Internazionale. Grootste stijger én maker van het mooiste doelpunt van het weekend was Dely Valdés.

Sjevtsjenko nadert Kezman

Koploper Henrik Larsson scoorde dit weekend niet. Sterker nog, zijn Celtic leed de eerste thuisnederlaag sinds 8 maart 2000, toen het op Hampden Park van Glasgow Rangers verloor.

Kezman kwam door de benutte strafschop tegen RBC Roosendaal op 24 goals. De Joegoslaaf kan de titel van topscorer in de KPN Eredivisie dan ook nauwelijks meer ontgaan. Vroegere PSV-spitsen als Romario en Ronaldo sloten hun eerste volledige seizoen in Nederland eveneens af als topscorer.

Sjevtsjenko profiteerde vrijdagavond van de malaise bij Internazionale. Toen AC Milan een beslissende 3-0 voorsprong had genomen, sloeg de Oekraïner nog twee keer toe. Eerst kopte hij een voorzet van uitblinker Serginho in, even later maakte Sjevtsjenko 5-0 door een voorzet van Kaladze in te tikken. Het verschil met nummer twee Kezman is nu nog maar twee punten, ofwel één doelpunt.

Grootste stijger in de ranglijst is Dely Valdés. De aanvaller van Málaga scoorde drie keer tegen Champions League-finalist Valencia. De Panamees stijgt daarmee van de 47ste naar de 19e plaats. Het eerste doelpunt dat hij maakte was ongetwijfeld de mooiste treffer van het weekend. Hoog in de lucht werkte hij de bal met een omhaal hard voorbij doelman Santiago Cañizares.



ESM Gouden Schoen


Bekijk hier al onze video's