Slecht nieuws voor Ajax: Panathinaikos-topscorer klaar voor speelminuten

Reacties

Panathinaikos heeft goed nieuws gekregen in aanloop naar het treffen met Ajax in de derde voorronde van de Europa League. Volgens trainer Diego Alonso is de gevaarlijke Fotis Ioannidis fit genoeg om minuten te kunnen maken.

Slecht nieuws voor Ajax: Panathinaikos-topscorer klaar voor speelminuten
© Pro Shots
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Met 23 goals in 44 wedstrijden was Ioannidis afgelopen seizoen de man waar het om draaide bij Panthinaikos. Echter kampte de 24-jarige spits van Griekse komaf tijdens de voorbereiding met een blessure, waardoor hij het voorgaande tweeluik met Botev Plovid aan zich voorbij moest laten gaan. Tegen Ajax kan Ioannidis wel minuten maken.

'Hij is al twee weken aan het trainen met de ploeg en elke keer gaat het steeds beter met hem', begon Alonso op de vooruitblikkende persconferentie. 'Hij komt terug van een blessure, maar is beschikbaar voor de wedstrijd van morgen. Het feit dat we over hem kunnen beschikken is een belangrijk wapen.'

Naast Ioannidis was Alonso ook positief gestemd over meer minuten voor Tete. De Braziliaanse vleugelaanvaller werd voor ruim zeven miljoen euro overgenomen van Galatasaray en maakte in de return tegen Plovdiv voor het eerst (29) minuten voor Panathinaikos. Dat worden er tegen Ajax naar alle waarschijnlijkheid een stuk meer.

Alles over Panathinaikos - Ajax

Ajax stuit op Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. We blikken via verschillende manieren vooruit op deze Europese wedstrijd.

Sam Planting brengt de sterktes en zwaktes van de Grieken in kaart.
Alles wat je moet weten over Panathinaikos.
Deze tactiek probeert Francesco Farioli erin te slijpen bij Ajax.
Wat waren de conclusies na FK Vojvodina - Ajax

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.