Sleutelspeler Mahrez mikt op vertrek bij Leicester

Reacties

Riyad Mahrez wil aankomende zomer vertrekken bij Leicester City. Dat heeft de Algerijnse aanvaller laten weten in een statement. Afgelopen zomer verlengde de dribbelaar nog zijn contract tot 2020.

Sleutelspeler Mahrez mikt op vertrek bij Leicester

Mahrez was een van de sterkhouders van Leicester City in het seizoen 2015/16. Met zeventien treffers en tien assists had de vleugelaanvaller een sleutelrol in het kampioenssprookje van The Foxes.

Na het succesjaar aasden verschillende clubs op de handtekening van Mahrez, maar de linkspoot koos voor een jaar Champions League-voetbal met Leicester. 'Door mijn enorme respect voor de club wilde ik compleet eerlijk en transparant zijn', laat de 26-jarige Algerijn weten in een statement aan Sky Sports. 'Ik voel dat dit het juiste moment is voor een nieuwe stap.'

'Na goed overleg met de voorzitter afgelopen zomer, besloot ik nog een jaar te blijven om de club te helpen in het jaar na het kampioenschap en het avontuur in de Champions League', vervolgt de buitenspeler. 'Maar ik ben ontzettend ambitieus en ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.'

Mahrez eindigde dit seizoen met Leicester als twaalfde in de Premier League, hij scoorde zes keer en leverde vier assists. In de Champions League werden The Foxes uitgeschakeld in de kwartfinale door Atlético Madrid. In het miljardenbal was Mahrez vier keer trefzeker. Waar de toekomst van de ex-speler van Le Havre en Quimper ligt, is nog onduidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.