Slimme technologie tegen racisme en discriminatie: KNVB presenteert actieplan

Reacties

De KNVB heeft donderdagmiddag een actieplan gepresenteerd om racisme en discriminatie in de voetbalwereld aan te pakken. De voetbalbond wil onder meer slimme technologie inzetten om racisme en discriminatie te signaleren in de stadions.

Slimme technologie tegen racisme en discriminatie: KNVB presenteert actieplan
© Pro Shots

De KNVB openbaarde het plan tijdens een congres in Zeist samen met de Rijksoverheid en enkele samenwerkingspartners zoals gemeenten, politie Eredivisie (ECV) en de Coöperatie Eerste Divsie (CED). Het plan heet Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI) en is een gevolg op het gelijknamige plan uit 2020.

OVIVI telt 22 onderdelen en wordt opgehangen aan 4 actielijnen: voorkomen, signaleren, sanctioneren en samen aan de slag. Beter voorlichten en campagnevoeren zijn twee voorbeelden van onderdelen waar de verschillende partijen tot en met 2025 mee aan de slag gaan.

Het opvallendste onderdeel is de inzet van slimme technologie. 'Verschillende technische oplossingen worden momenteel getest om discriminerende spreekkoren tegen te gaan: signaleren, vastleggen en het beïnvloeden van gedrag. Deze projecten worden uitgebreid of met een seizoen verlengd', schrijft de bond in het plan.

'Racisme en discriminatie is hardnekkig maatschappelijk probleem en het bestrijden hiervan vraagt om doorzettingsvermogen', eindigt de KNVB.  'We zijn dus blij dat we de komende jaren met OVIVI de volgende stap kunnen zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.