Slot komt met update over interlandbreak

Reacties

Veel spelers van Feyenoord vertrekken maandagochtend richting hun nationale ploeg voor de tweede interland-onderbreking van het lopende seizoen. Na de overwinning bij PEC Zwolle ging trainer Arne Slot op de persconferentie in op hoe de komende week gaat verlopen.

Slot komt met update over interlandbreak
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Allereerst: wie is hij kwijt? 'Ik denk alle internationals van de vorige keer, alleen Yankuba Minteh en Igor Paixão niet. Gernot Trauner zal in eerste instantie nog aan zijn herstel werken: hier of in Oostenrijk met zijn therapeut, maar niet met het nationale team. Dan zal wel blijken of hij nog aan kan sluiten met Oostenrijk, er is goed overleg geweest tussen de medische staf van ons en die van het nationale team. Op dit moment kan hij niet trainen.'

Om Trauner hangt dus een vraagteken, maar over het meespelen van Luka Ivanusec is al duidelijkheid: Kroatië hoeft niet op de zomeraanwinst van de landskampioen te rekenen. 'Luka blijft ook hier, die kan nog niet buiten trainen dus die zal hier aan zijn herstel werken', aldus Slot, die wel zorgen zal hebben om Santiago Giménez. Zijn topscorer speelt in de nacht van dinsdag op woensdag nog met Mexico tegen Duitsland en zal dus donderdag met een behoorlijke jetlag in Rotterdam verschijnen.

Als laatste gaf hij ook duidelijkheid over wat de spelers die op Varkenoord achterblijven gaan doen. 'We trainen nu nog twee dagen, hebben woensdag een oefenwedstrijd. Daarna zijn we vrij en beginnen we maandag weer.' Dat is dan de aanloop naar een belangrijke week: zaterdagavond komt Vitesse naar De Kuip, woensdagavond krijgen ze Lazio over de vloer en de zondag daarna wacht de topper tegen FC Twente in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.