Sneijder pakt eerste kampioenschap met Galatasaray

Galatasaray heeft zich gekroond tot kampioen van Turkije. Met Wesley Sneijder in de basis won Cimbom thuis van Sivasspor (4-2), waardoor het niet meer te achterhalen is door Fenerbahçe.

Sneijder pakt eerste kampioenschap met Galatasaray

Burak Yilmaz was met twee doelpunten opnieuw de grote man, waardoor hij zijn seizoentotaal opschroefde naar 22 competitietreffers. Ook Selcuk Inan was twee keer trefzeker namens de thuisclub, waar Sneijder na een klein uur - bij een 2-0 voorsprong - plaats moest maken voor Nordin Amrabat. Kadir Bekmezci en Cihan Özkara maakten er in de slotfase nog 4-2 van.

Door de negentiende landstitel in zijn historie mag Galatasaray zich weer recordkampioen van Turkije noemen. Sinds vorig seizoen deelde de club deze met Fenerbahçe, maar de rivaal is nu voorbijgestreefd. Dat het kampioenschap werd geprolongeerd door Galatasaray was deze eeuw sowieso al niet meer voorgekomen.

Voor Sneijder was het zijn eerste prijs in dienst van Galatasaray. De middenvelder werd afgelopen winter overgenomen van Internazionale en treedt in de voetsporen van Pierre van Hooijdonk, de laatste Nederlander die Turks kampioen werd (2005).

Het ambitieuze Galatasaray legde afgelopen transferperiode naast Sneijder ook Didier Drogba vast, aangezien de ploeg van trainer Fatih Terim in Europa een rol van betekenis moet spelen. Komende zomer hoopt de club uit Istanbul nog meer wereldtoppers aan te trekken en in dat kader wordt ook Arjen Robben genoemd, die de tweede Nederlander bij Galatasaray moet worden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen