Son beslist topper in Dortmund in voordeel Leverkusen

Bayer Leverkusen blijft dankzij een knappe zege bij Borussia Dortmund in het spoor van Bayern München. Heung-Min Son maakte het verschil in het Signal Iduna Park (0-1).

Son beslist topper in Dortmund in voordeel Leverkusen

In de schaduw van Bayern presteert Bayer dit seizoen bijzonder goed. De ploeg van trainer Sami Hyypiä staat op slechts vier punten van de Beierse grootmacht. De achterstand bleef in tact dankzij een sterk optreden in Dortmund.

Bayer Leverkusen profiteerde van de personele problemen bij Borussia Dortmund, dat in de aanloop naar de topper de nodige krachten moest missen. Onder anderen de verdedigers Neven Subotic, Mats Hummels en Marcel Schmelzer ontbraken door blessures.

Het beslissende doelpunt van Heung-Min Son in beeld
Het beslissende doelpunt van Heung-Min Son in beeld

De defensieve zorgen bleken niet onterecht. Manuel Friedrich, een van de stand-ins achterin, mocht zich schuldig voelen aan de achterstand na ruim een kwartier. Balverlies in de opbouw van de ervaren verdediger, die in het verleden ook voor Leverkusen speelde, was de aanleiding voor de 0-1.

Emre Can pikte de bal op en via Gonzalo Castro kwam de bal uiteindelijk bij Son, die de score opende met zijn linkervoet door de bal achter keeper Roman Weidenfeller te schuiven. Het doelpunt van Zuid-Koreaanse makelij bleek doorslaggevend.

Borussia Dortmund, dat tot overmaat van ramp ook Nuri Sahin en Sven Bender geblesseerd zag afhaken, was niet bij machte een adequaat antwoord te geven. Ook de uitsluiting van Emir Spahic in de tachtigste minuut na een opstootje met Henrikh Mkhitaryan bood geen soelaas voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp. Met de tweede gele kaart voor BVB-verdediger Sokratis Papastathopoulos was het verzet in blessuretijd gebroken.

Door het resultaat blijft Bayer Leverkusen op vier punten van Bayern München, dat inmiddels tien punten voorsprong heeft op nummer drie Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's