Southgate puzzelt verder: Engeland met gewijzigd middenveld

Reacties

Engeland treedt in de achtste finales van het EK tegen Slowakije opnieuw aan met een gewijzigd middenveld. Bondscoach Gareth Southgate heeft dit keer plaats voor Kobbie Mainoo.

Southgate puzzelt verder: Engeland met gewijzigd middenveld
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Slowakije
Slowakije

Dat Southgate met Mainoo start, is opvallend te noemen. Tijdens de eerste twee groepswedstrijden van Engeland tegen respectievelijk Servië en Denemarken startte de Engelse bondscoach met Trent Alexander-Arnold op het middenveld naast Declan Rice en achter Jude Bellingham. Tegen Slovenië moest Alexander-Arnold plaatsmaken voor Conor Gallagher. Zondagavond is Mainoo aan de beurt voor een basisplaats.

Mainoo kwam tijdens de laatste wedstrijd van Engeland met Slovenië ook al in actie. De middenvelder van Manchester United verving Gallagher al in de rust van het duel dat in 0-0 eindigde. Southgate is dus duidelijk op zoek naar de juiste samenstelling van zijn middenveld.

Waar Southgate dus flink rouleert op het middenveld, is dat in de rest van de opstelling niet het geval. Ook Phil Foden - die afgelopen week nog tijdelijk naar Engeland terugkeerde wegens privé-omstandigheden - start in de basis. Om 18.00 uur gaan Engeland en Slowakije van start. Volg alle ontwikkelingen in onze EK LIVE.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer K. Mainoo
Meer over K. Mainoo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.