Spaanse media prijzen 'wervelwind' Lewandowski: 'Hij heeft de eeuwige jeugd'

Reacties

Robert Lewandowski wordt na zijn hattrick tegen Alavés in de schijnwerpers gezet door Spaanse media. De 36-jarige Pool is ijzersterk begonnen aan het nieuwe seizoen en troeft onder anderen Erling Haaland en Harry Kane af qua doelpuntenproductie.

Spaanse media prijzen 'wervelwind' Lewandowski: 'Hij heeft de eeuwige jeugd'
© Pro Shots
Alavés
Alavés
0 - 3
Barcelona
Barcelona

Lewandowski voegde zondagavond drie doelpunten toe aan zijn totaal van dit seizoen. De spits komt zo op twaalf doelpunten in elf officiële wedstrijden. Dat is één goal meer dan City-topscorer Haaland en twee meer dan Bayern-scherpschutter Kane op dit moment, berichtten Spaanse media. Haaland speelde ook een duel minder en Kane twee duels minder. Bij Lewandowski staat de teller op tien competitiegoals en twee Champions League-treffers.

Eeuwige jeugd
'Wervelwind Lewandowski', kopt Sport maandag. 'Hij ligt op schema om de Gouden Schoen te winnen en bewijst het tegendeel van de mensen die zeiden dat hij beter met pensioen kan gaan. Lewandowski is de onbetwiste topscorer van La Liga.' Ayoze Pérez van Villarreal staat tweede op de lijst met zes doelpunten. Daarachter volgt onder anderen Kylian Mbappé (Real Madrid) met vijf doelpunten.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

Voor Lewandowski is het niet zijn meest productieve start van het seizoen ooit. In de seizoenen 2015/16, 2019/20 en 2021/22 kwam hij als spits van Bayern München tot vijftien goals in elf officiële wedstrijden. 'Súper Lewy. Kijkend naar zijn statistieken lijkt Lewandowski de eeuwige jeugd te hebben', schrijft Mundo Deportivo. 'Lewandowski is van een ander niveau', aldus Marca.

Druk schema
De bewierookte Lewandowski hoopt zijn topvorm bij Barcelona vast te houden, maar wijst na zijn hattrick tegen Alavés ook naar het drukke speelschema. 'Ik heb nooit eerder zo veel duels achter elkaar gespeeld met slechts twee rustdagen tussendoor', zei hij tegen Mundo Deportivo.

'Velen van ons gaan nu naar nationale ploegen, maar het is goed dat we als team even een paar dagen rustiger aan kunnen doen. Gelukkig komen er na de interlandbreak diverse jongens terug van blessures. Ik ben ervan overtuigd dat we na de interlandperiode nog beter zullen presteren', vertelde Lewandowski, die zich kan opmaken voor zijn 155ste interland voor Polen. De Polen spelen op 12 oktober thuis tegen Portugal voor de Nations League. Drie dagen later komt Kroatië op bezoek.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
9
8
0
1
28-9
+19
24
2
Real Madrid
9
6
3
0
19-6
+13
21
3
Atlético Madrid
9
4
5
0
13-5
+8
17
4
Villarreal
9
5
2
2
17-17
0
17
5
Osasuna
9
4
3
2
13-14
-1
15
* Actueel tot en met 7 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.