Spaanse media zien Sevilla onnodig lijden: 'Waren beter dan PSV'

'Moeizaam' is het toverwoord in de Spaanse media om te omschrijven hoe Sevilla donderdagavond PSV uitschakelde. Toen de marge écht benauwd werd zat de wedstrijd er in Eindhoven al bijna op, maar het Spaanse journaille oordeelt dat Sevilla het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Echt veel lof voor de thuisploeg zit er niet in.

PSV
PSV
2 - 0
Sevilla
Sevilla

'Sevilla lijdt onnodig voor kwalificatie', aldus Marca. 'Zoveel leed hadden ze niet verwacht in het laatste kwartier, nadat ze de wedstrijd verder hadden gecontroleerd. Maar dit Sevilla is van papier: er is weinig voor nodig of het breekt. Het goede nieuws: ze zijn door. De Europese droom blijft in stand, en die proeft beter als het begon met lijden', is het poëtische verdict.

De krant vervolgt: 'PSV begon met een kopkans in de eerste minuten, daarna niets meer. In de tweede helft kwamen de problemen. Luuk de Jong maakte 1-0, met nog een kwartier te gaan. Problemen, en die hadden groter kunnen zijn als Fábio Silva niet nipt buitenspel had gestaan. Silva scoorde in de 95e minuut nog, maar Sevilla hield vol. Overvraagd tot het randje, maar naar de volgende ronde.'

Ook El Mundo Deportivo ziet het venijn in de staart. 'Sevilla had tot de slotfase geen probleem, in de laatste minuten moesten ze lijden. Eind goed al goed, maar het werd niet verwacht dat Sevilla het zo moeilijk zou krijgen. Na de 1-0 leek het lastig, maar de thuisploeg ging het hoe dan ook proberen. Het werd 2-0, maar voor meer was geen tijd meer. Missie volbracht, zij het met meer werk dan werd vermoed.'

'Eindhoven blijft een paradijs voor Sevilla', zinspelen ze bij AS op de UEFA Cup-zege die de rood-witten er in de finale van 2006 boekten. 'Sampaoli's mannen hadden het moeilijk in een slotfase van een wedstrijd waarin ze veel beter waren dan PSV. 'Toen de gemakzucht toesloeg, kregen ze het moeilijk. En Ruud van Nistelrooij had een gelukkige hand van wisselen.