Spanjaarden bulken van vertrouwen: 'Maakt niet uit wie de tegenstander wordt'

Reacties

De euforie in Spanje is enorm groot nadat de nationale ploeg Frankrijk heeft verslagen in de halve finale van het EK. Een van de grootste kranten van het land vraagt bondscoach Luis de la Fuente zelfs om vergeving na de eerdere kritiek.

Spanjaarden bulken van vertrouwen: 'Maakt niet uit wie de tegenstander wordt'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Op de zege van Spanje in München van dinsdagavond was volgens Spaanse media helemaal niets af te dingen. 'Het voetbal is niet altijd een eerlijke sport, maar vanavond was dat gelukkig wel zo. Spanje heeft zijn status als beste team van dit toernooi verzilverd en mag gaan strijden om de titel. De goals van Lamine Yamal en Dani Olmo hebben de ploeg die opnieuw beste vrienden werd met de bal vleugels gegeven. Het maakt niet uit of Engeland of Nederland de tegenstander wordt. Het enige gevaar voor dit Spanje is dat het zijn speelstijl niet trouw blijft', schrijft een verslaggever van AS, die waarschuwt voor het inbouwen van teveel voorzichtigheid.

De rapporteur van Marca heeft Lamine Yamal een 10 gegeven en heeft Rodri bestempeld als 'de meest intelligente voetballer ter wereld'. Speciale complimenten zijn er voor bondscoach Luis de la Fuente, die kort na zijn aanstelling nog flink werd aangepakt door journalisten van dezelfde krant. De voormalige coach van Spanje Onder-19 en Spanje Onder-21 zou te weinig ervaring hebben om de verantwoordelijkheid te krijgen over de nationale ploeg, klonk het. De la Fuente kreeg op weg naar dit EK nog veel kritiek nadat hij zijn selectie bekend had gemaakt.

'Vergeef ons Luis, we hadden geen idee waar we het over hadden', kopt Marca nu bij het rapport. 'Don Luis is binnen de bond opgeklommen en is voor de groep gaan staan op een moment dat de groep stuurloos leek. Hij is hard aan het werk gegaan, nog fanatieker dan hij in het krachthonk doet, en heeft een unieke groep samengesteld. Zijn selectie was anders dan die van 45 miljoen Spanjaarden, maar hij blijkt degene te zijn die het bij het juiste eind had.'

Bij Cadena Ser regent het superlatieven: 'Voor het eerst in twaalf jaar staan we weer in een grote finale. We hebben Italië overklast met geweldig spel, we hebben het licht uitgedaan voor Duitsland en nu gaan we na het verslaan van Frankrijk naar Berlijn. Deze groep is niet alleen getalenteerd, maar ook rebels en onverschrokken. Frankrijk kon dit superieure Spanje amper in de problemen brengen. Dit is een keerpunt. Nu gaat het team zelf ook écht in zijn kansen geloven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.