Sparta en Roda JC vergeten te winnen

Op Het Kasteel zat er weinig licht tussen Sparta Rotterdam en Roda JC. Dat het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde, was dan ook conform het spelbeeld.

Sparta en Roda gingen beide voor de winst. De thuisploeg was de wedstrijd matig begonnen, maar was in de tweede helft het dichtst bij de drie punten. Vooral debutant Cecilio Lopes had zijn nieuwe club heel wat meer plezier kunnen doen, dan hij uiteindelijk deed.

Bij een 2-1 voorsprong verscheen hij in kansrijke positie, waarna hij zich knap ontdeed van doelman Bram Castro en enkele verdedigers, maar schoot hij op de paal. Tijdens deze soloactie zag hij ook de geheel vrijgelaten Haris Medunjanin over het hoofd, terwijl die voor een leeg doel stond.

Bovendien leidde een foute pass van Lopes de gelijkmaker van Roda in. In de 78ste minuut verspeelde de van SC Heerenveen gehuurde aanvaller op slordige wijze de bal vlak bij de Limburgse zestien. In de tegenaanval was het Andres Oper die vanaf achttien meter doelman Harald Wapenaar klopte met een diagonaal schot: 2-2.

Met deze stand konden beide ploegen vrede hebben. Roda was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Boldiszár Bodor, die met zijn linker op fraaie wijze de bal binnenschoot. Na rust zorgde Sjaak Polak met een rake strafschop voor de 1-1, waarna Lopes bij de tweede paal een voorzet van Sepp De Roover in het doel schoof: 2-1.

En waar Sparta na de 2-1 de paal en de lat raakte via de eerdergenoemde actie van Lopes en een kopbal van Yuri Rose, daar was Roda na de 2-2 enkele malen dicht bij de 3-2 maar lag doelman Wapenaar telkens in de weg.

Roda blijft achtste en heeft een achterstand van twee punten op nummer zeven NAC Breda. Sparta nam verder afstand van de degradatiezone. De kloof bedraagt inmiddels tien punten.