Sparta in de markt voor Manchester City-talent Kayky

Reacties

Sparta Rotterdam hoopt zich te versterken met Kayky, een 21-jarige vleugelaanvaller die bij Manchester City (de City Football Group) onder contract staat. De club zoekt nadrukkelijk naar versterking in de voorste linie.

Sparta in de markt voor Manchester City-talent Kayky
© Pro Shots

Kayky is van Braziliaanse komaf en verruilde in 2021 zijn club Fluminense voor Manchester City. Daar was naar verluidt zo'n tien miljoen euro mee gemoeid. Pep Guardiola gunde hem sindsdien twee korte invalbeurten, eenmaal in de FA Cup en een keer in de Premier League. Later werd hij verhuurd aan Paços de Ferreira (Portugal) en Bahia (Brazilië).

City Group
Hij staat ook al lang op de lijsten van Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, en die interesse is deze zomer concreter geworden. 'Het is een interessante speler', laat hij desgevraagd weten. Nijkamp onderhoudt goede banden met de City Football Group, het concern dat achter onder meer Manchester City zit.

Koki Saito en Metinho zijn twee voorbeelden van spelers van de City Football Group (van respectievelijk Lommel en Troyes) die naar grote tevredenheid van alle partijen tijdelijk naar Het Kasteel trokken. Saito speelde twee jaar op huurbasis voor Sparta en gaat het normaal gesproken komend seizoen elders proberen. Metinho wordt in de komende jaargang voor de tweede keer op rij door Sparta gehuurd, nadat de middenvelder zich vorig seizoen in de tweede seizoenshelft spectaculair ontwikkelde.

Saito-achtige deal
Mogelijk is Kayky de volgende City Football Group-exponent die tijdelijk naar Spangen verhuist. Eerder schetste VI al dat Sparta naarstig op zoek is naar versterking op de flanken in de aanval en dat een Saito-achtige deal een realistisch scenario zou zijn.

Transferexpert Fabrizio Romano bracht dinsdag naar buiten dat City de linksbenige vleugelaanvaller (die het liefst vanaf rechts speelt) komend seizoen honderd procent zeker opnieuw verhuurt en dat ook Shakhtar Donetsk, de club van hoofdtrainer Marino Pusic, strijdt om zijn handtekening. Romano noemt Sparta en Shakthar 'de twee meest geïnteresseerde clubs, met verschillende projecten'.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.