Sparta stunt en weet Oranje-doelman Olij langer aan zich te binden

Reacties

Nick Olij heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd. De doelman ligt nu twee jaar langer vast op Spangen, tot medio 2028. Er zijn afspraken gemaakt over een eventuele stap hogerop voor de doelman die deel uitmaakte van de laatste Oranje-selectie.

Sparta stunt en weet Oranje-doelman Olij langer aan zich te binden
© Pro Shots

Dat blijkt uit het persbericht dat verzonden is vanuit Het Kasteel. Toen er deze zomer geen transfer tot stand kwam, ook tot verbazing van de doelman die al twee jaar uitblinker is op Het Kasteel, is werk gemaakt van een contractverlenging en financiële opwaardering. 'We zijn ontzettend blij dat we het contract van Nick met twee jaar hebben verlengd', aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. 'De afgelopen twee jaar heeft de samenwerking met Nick ontzettend goed uitgepakt. Na de transferwindow zijn we om de tafel gegaan om te kijken wat de mogelijkheden waren om het contract van Nick open te breken.'

Olij, voor wie in het afgelopen jaar al flinke interesse was, heeft in de verbintenis ook afspraken laten opnemen over een vertrek, zo geeft Nijkamp toe. 'Natuurlijk zijn we op de hoogte van de wens van Nick om ooit de stap te maken en daar hebben we ook in het nieuwe contract afspraken over gemaakt, daar gaan we niet omheen draaien', spreekt Nijkamp op de clubwebsite.

Olij (29) doorliep de jeugdopleiding van AZ, waar hij het tot Jong AZ schopte. Daarna diende hij achtereenvolgens TOP Oss, NAC Breda en nu dus Sparta. In een interview op de clubkanalen van Sparta vertelde Olij dat de waardering die hij bij de club voelde hem ertoe bracht om zijn krabbel te zetten onder een nieuw contract.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer N. Olij
Meer over N. Olij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.