Spartak Moskou zwaait Promes uit met boodschap voor de toekomst

Spartak Moskou heeft bevestigd dat het aflopende contract van Quincy Promes op dit moment niet verlengd wordt. De Nederlandse international speelde dit jaar nog geen enkele officiële wedstrijd voor de club, omdat hij vastzit in Dubai.

Spartak Moskou zwaait Promes uit met boodschap voor de toekomst
© Pro Shots

De 32-jarige Promes kreeg twee celstraffen opgelegd door een rechtbank in Amsterdam. Dit was voor zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel en een steekincident met een familielid. Promes was niet in Nederland toen de rechtszaken liepen, hij verbleef eerst in Rusland bij zijn club Spartak Moskou. Toen hij naar Dubai op trainingskamp ging met zijn club, mocht hij het land niet verlaten.

Promes heeft het land nog steeds niet verlaten, in afwachting van uitlevering aan Nederland. Ondertussen liep het contract van de Nederlander af, in april werd bekend dat Spartak Moskou het salaris van Promes stopzette. In het statement op de site houdt de club de deur voor Promes op een kiertje.

'Op dit moment is het niet mogelijk om te praten over een voortzetting van Quincy bij de club. Tegelijkertijd hoopt onze club dat de partijen op deze kwestie terug kunnen komen. De Nederlander werd een van de belangrijkste helden van het kampioenschap (in 2017, red.) en maker van het winnende doelpunt in de Russische Super Cup.'

Bekijk hier al onze video's