Speciaal onderonsje Yildiz en Juve-icoon Del Piero na recordgoal tegen PSV

Reacties

Kenan Yildiz hielp Juventus met een enorme uithaal op voorsprong tegen PSV en is dankzij zijn goal ook een record rijker. De jonge Turk verontschuldigde zich na de zege in de richting van Alessandro Del Piero voor het afnemen van een clubrecord.

Speciaal onderonsje Yildiz en Juve-icoon Del Piero na recordgoal tegen PSV
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV

De negentienjarige Yildiz liet keeper Joël Drommel na 21 minuten kansloos met een hard schot en leidde zo de overwinning van Juventus in. De Turks international mag zich nu ook de jongste doelpuntenmaker aller tijden van Juventus in de Champions League noemen. Yildiz neemt het record over van Juve-icoon Del Piero, die een jaar ouder was toen hij voor het eerst voor De Oude Dame scoorde in het miljardenbal.

Yildiz, die zijn goal vierde met zijn armen wijd gespreid en een uitgestoken tong, zoals Del Piero dat ook vaak deed, belandde na de wedstrijd bij Sky Sport Italia in een bijzonder onderonsje met Del Piero, die als analist werkzaam was in de tv-studio. 'Alex, sorry dat ik je record heb afgepakt', grapte Yildiz richting de inmiddels 49-jarige Del Piero.

'Ik was een beetje nerveus in aanloop naar het duel, maar ik heb toch nog lekker geslapen. We hebben heel goed gespeeld en ik ben gelukkig', aldus Yildiz, die vanaf links speelde tegen PSV, maar ook centraal inzetbaar is. 'Ik kan op beide posities goed uit de voeten, het is maar net waar de trainer mij nodig heeft.'

'Het is alleen maar goed dat een jonge jongen mijn record heeft overgenomen. Ik ben heel gelukkig voor jou', zei Del Piero richting Yildiz. 'Hij heeft ook heel goed gespeeld', vervolgde de oud-aanvaller daarna bij zijn collega's in de studio. 'Vorig seizoen speelde hij ook al heel sterk en toonde hij verantwoordelijkheid. Yildiz laat zien het shirt met rugnummer 10 waardig te zijn.'

© Sky Sport Italia

Italiaanse media waren ook lovend over Yildiz. 'Mama mia, sorry Alex', schrijft Tuttosport bij een foto van een juichende Yildiz. Ook Corriere dello Sport heeft de Turkse tiener groot afgebeeld op de voorpagina: 'Yildiz fenomeen, PSV vermorzeld', bericht de sportkrant. La Gazzetta dello Sport noemt de goal van Yildiz historisch en toont met twee foto's de gelijkenissen tussen de manier van juichen van de jonge Turk en zijn voorganger Del Piero.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.