'Speelbal' Huntelaar eist duidelijkheid van AC Milan

Klaas-Jan Huntelaar is de aanhoudende geruchten over zijn status bij AC Milan meer dan zat. Hij wil niet langer een speelbal zijn. De komende weken geniet hij van een vakantie en daarna eist hij duidelijkheid van de clubleiding om zo af te rekenen met alle onzekerheid. Hoewel Milan het doet voorkomen alsof Huntelaar niet weg mag, wordt duidelijk dat de club hem liever ziet vertrekken.

'Speelbal' Huntelaar eist duidelijkheid van AC Milan

Italiaanse media weten dat Huntelaar al werd aangeboden bij Sevilla (in ruil voor Luís Fabiano), Olympique Marseille en Fenerbahçe. Massimiliano Allegri heeft de toezegging gekregen dat hij een topspits mag aantrekken. De nieuwe trainer liet al weten geen behoefte te hebben aan de Oranje-international. Assistent Mauro Tassotti bevestigde afgelopen week ook nog eens dat het voor Huntelaar moeilijk wordt. 'De kans dat hij vertrekt, lijkt groot. Voor hem is dat ook het beste.'

De 26-jarige spits maakte vorig seizoen slechts zeven treffers in de Serie A en weet dat zijn positie broos is. In de hiërarchie is hij derde spits na Marco Borriello en Filippo Inzaghi. Tot nu toe kreeg zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer steeds te horen dat de Achterhoeker absoluut niet mag vertrekken. Die tactiek wordt bewust gehanteerd. Milan kan het zich, in tegenstelling tot zijn vorige club Real Madrid, uit financieel oogpunt niet permitteren publiekelijk te verkondigen dat Huntelaar weg mag. Dat drukt de hoogte van de afkoopsom aanzienlijk.

Huntelaar houdt zich intussen rustig en zal onder geen beding zélf om een transfer vragen. Na zijn vakantie meldt hij zich in het trainingskamp van Milan en gaat vervolgens vechten voor zijn kans. Pas als hij officieel te horen krijgt dat hij weg moet, gaat hij weloverwogen op zoek naar een club die zijn kwaliteiten wél op waarde inschat en exact weet wat voor type spits ze haalt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen