Spektakel en goals bij AS Roma-Inter

Spektakel genoeg in het Stadio Olimpico. AS Roma en Internazionale deelden de punten na een bijzonder levendig duel, waarin de thuisploeg over flink wat veerkracht beschikte: 3-3.

Internazionale, met Edgar Davids en Andy van der Meyde op de bank, was het duel nogal bleu begonnen. Voordat de interisti goed en wel bij de les waren, keken ze al tegen een achterstand aan. Vincenzo Montella prikte beheerst met zijn linker de bal achter Francesco Toldo na defensieve onkunde bij Inter.

Maar vlak voor en na rust kwam Inter onverwacht langszij. Esteban Cambiasso reageerde als enige attent na een vrije trap van Alvaro Recoba (foto) en kopte raak. Negen minuten na rust leidden de nerazzurri plots met 3-1. Eerst haalde Juan Sebastian Veron uit na een hoekschop, en zag hij de bal via de voet van Phillippe Mexès in het Romeinse doel belandden. Drie minuten later rondde Recoba op waanzinnige manier een counter af, door in de korte hoek hard en hoog Ivan Pelizzoli te passeren.

Roma kwam sterk terug. Francesco Totti legde de basis voor die comeback, want vrijwel direct na de fantastische goal van Recoba, schoot hij op prachtige wijze een vrije trap vanaf ruim 25 meter hard in de kruising.

Ondanks de aanwezigheid van invaller Davids kwam Inter in de verdrukking en opnieuw bleek dat de defensie van de Milanese ploeg dit seizoen krakkemikkig is. Een kwartier voor tijd viel dan ook de onvermijdelijke gelijkmaker. Daniele De Rossi stond op de juiste plek om een mislukte kopbal van invaller Ahmed Mido Hossam achter Toldo te schieten.

Een passend einde bij een zeer onderhoudende wedstrijd, die het debuut betekende voor Roma-coach Luigi Del Neri. Hij liet zich direct gelden door lastpost Antonio Cassano zeer tegen diens zin in te wisselen, met de nodige misbaar van de jonge international als logisch gevolg.