Spelers Gibraltar blijven beteuterd achter na waanzinnige slotfase

Gibraltar leek zijn tweede overwinning in bijna twee jaar tijd binnen te hebben in de slotfase tegen Liechtenstein, maar in de veertiende minuut van de extra tijd ging het toch nog mis. Er werd zondag drie keer gescoord in de extra tijd van die Nations League-wedstrijd. Door een van die treffers ging een streep.

Gibraltar
Gibraltar
2 - 2
Liechtenstein

Gibraltar en Liechtenstein zijn in de laagste divisie van de Nations League ingedeeld in een poule met San Marino. Waar Liechtenstein donderdag al met 1-0 verloor van San Marino, begon het nieuwe Nations League-avontuur voor Gibraltar zondagavond pas. Die eerste wedstrijd werd een emotionele rollercoaster voor de thuisploeg.

Door direct te scoren uit een corner, zorgde Liam Walker (foto) in de achtste minuut al voor een geweldig hoogtepunt. Bij een 1-1 stand dacht Walker in de 82ste minuut zijn team vanaf de strafschopstip op voorsprong te zetten, maar de 36-jarige middenvelder van Gibraltar faalde vanaf elf meter. Met die misser leidde hij een knotsgekke slotfase in. Aron Sele dacht Liechtenstein in de tweede minuut van de extra tijd met de 1-2 aan de zege te helpen, maar die treffer werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 97ste minuut was het wel echt raak. De zeventienjarige James Scanlon, een jeugdspeler van Manchester United, maakte in alweer zijn zesde interland de bevrijdende 2-1. In de extra tijd werden drie kaarten uitgedeeld aan spelers die niet op het veld stonden, waaronder een rode aan Joseph Chipolina (Gibraltar). In de hectische slotfase ontsnapte Liechtenstein aan een nederlaag. In de 104de minuut maakte Nicolas Hasler uit een strafschop de 2-2. Zo greep Gibraltar naast zijn tweede opeenvolgende zege en zijn tweede overwinning sinds de interlandperiode van november 2022. Na die interlandperiode volgden dertien opeenvolgende nederlagen.