Spitsendebat rondom Ajax: 'Ik denk dat Weghorst volgende wedstrijd start'

Reacties

De spitspositie bij Ajax is, zeker gekeken naar de rest van de selectie, zeer luxueus bezet en daardoor ontstaat er per wedstrijd een luidere discussie over de startende spits voor de Amsterdammers. 'Brian Brobbey heeft zijn kansen gehad.'

Spitsendebat rondom Ajax: 'Ik denk dat Weghorst volgende wedstrijd start'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 4
Ajax
Ajax

Brobbey is de eerste spits van trainer Francesco Farioli, maar ook dit speelweekend kwam hij niet tot scoren. De teller staat op één doelpunt dit seizoen, alleen in het voorportaal van de Europa League kwam de nummer 9 tot scoren. In de tussentijd springen concurrenten Chuba Akpom en met name Wout Weghorst een stuk beter om met de speelminuten die ze krijgen.

Bij het ESPN-programma Dit Was het Weekend weet analyticus Kenneth Perez het wel: 'Je kunt zeggen dat het vervelend is om voor de zestigste minuut gewisseld te worden, maar het is misschien al heel wat dat hij zestig minuten mag blijven staan', doelde de oud-speler op Brobbey. 'Ik denk dat Weghorst de volgende wedstrijd start', was zijn duidelijke conclusie.

Ook tegen Heracles keek Perez weer met verbazing naar de startende spits van Ajax. 'Brobbey heeft zijn kansen gehad. Het maakt niet uit of je die kansen krijgt in de 6de minuut of de 86ste minuut. De kansen die hij mist, zorgen ervoor dat ik mezelf afvraag of hij het wel leert. Hij is misschien wat rustiger geworden, maar die vroege kans tegen Heracles was zo makkelijk. Zijn voet staat helemaal open, technisch is het zo slecht uitgevoerd.'

Ajax speelt donderdag de derde Europa League-wedstrijd van het seizoen, uit bij Qarabag FK uit Azerbeidzjan. In de Eredivisie is Willem II de volgende tegenstander.

Poll Wie moet de startende spits van Ajax zijn?
  • Chuba Akpom
  • Brian Brobbey
  • Wout Weghorst
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.