Sportieve Van Bommel bespaart Fortes rood

Mark van Bommel mag dan een reputatie hebben dat hij soms wat erg makkelijk gaat liggen, maar in het duel met RBC Roosendaal liet de aanvoerder van PSV zich van zijn beste kant zien.

Sportieve Van Bommel bespaart Fortes rood

De middenvelder zorgde ervoor dat José Fortes Rodriguez aan een rode kaart ontsnapte. Min of meer zou dat ook de schuld van de Limburger zijn geweest, die zich vlak voor tijd bovenop zijn wild inglijdende opponent liet vallen en van scheidsrechter Roland van der Hilst een onterechte vrije trap mee kreeg.

De arbiter, die niet al te best floot, greep al naar zijn borstzak voor een gele kaart, wat de tweede voor Fortes zou zijn, aangezien de Spaanse Hollander al een prent had geïncasseerd. Maar Van Bommel slaagde er in om Van der Hilst ervan te weerhouden de kaart te voorschijn te houden.

Van Bommel vond het zijn plicht: 'Ik liet de bal van mijn voet springen en zag Fortes in komen glijden. Ik moest me wel laten vallen omdat ik anders in de tackle van Fortes was gelopen. Maar het was geen kaart. Het was niet eens een overtreding.'

Bekijk hier al onze video's