Standard haalt opgelucht adem dankzij financiële steun Witsel en Fellaini

Reacties

Standard Luik lijkt ook volgend seizoen gewoon op het hoogste niveau van België actief te zijn. De club verdedigde zich dinsdagavond met succes voor het Belgische Arbitragehof voor Sport (BAS) nadat de licentiecommissie van de voetbalbond KBVB Standard eerder geen licentie toekende voor komend seizoen.

Standard haalt opgelucht adem dankzij financiële steun Witsel en Fellaini
© Pro Shots

Door het besluit van de licentiecommissie dreigde Standard teruggezet te worden naar het vierde niveau van België. Waar het ook nog met puntenaftrek moest beginnen. De club ahd een tekenpremie voor zeven spelers niet betaald en er werden vraagtekens gezet van de financiële middelen van de vennootschap van voorzitter Bruno Venanzi. Die zou voor 30 juni namelijk het stadion van Standard voor twaalf miljoen euro kopen, maar er stond niet genoeg geld op de rekening.

Standard ging bij het BAS in beroep tegen de beslissing van de licentiecommissie en Venanzi ging ondertussen op zoek naar extra geld. Volgens Het Nieuwsblad vond hij dat onder andere bij voormalig spelers Axel Witsel en Marouane Fellaini. Witsel investeerde 2,5 miljoen euro en Fellaini leende drie miljoen euro tegen een gunstige rente. Voor de tekenpremies kon Standard betalingsbewijzen laten zien.

Daardoor verliep de zitting van het BAS, die door de coronacrisis digitaal werd afgehandeld, zeer voorspoedig voor Standard. In ruim tien minuten waren beide partijen klaar en kreeg Venanzi het signaal van de licentiemanager van de bond dat de benodigde documenten binnen waren. Komende zondag wordt er een beslissing genomen over de beroepszaak.

Bekijk hier al onze video's
Meer Standard Luik
Meer over Standard Luik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.