Standard wil Willie das Kampfschwein

Als het aan Standard Luik ligt, dan vertoont Marc Wilmots de laatste kunstjes van zijn loopbaan in zijn vaderland. De aanvaller van Schalke 04 heeft aangekondigd er na dit seizoen een punt achter te zetten.

Standard wil Willie das Kampfschwein

Willie das Kampfschwein, zoals zijn koosnaam in de Bundesliga luidt, kwam van 1991 tot 1996 ook al voor de Luikse club uit. Vervolgens toog hij naar Schalke 04, waar hij de mooiste jaren van zijn carrière meemaakte. Zo won hij in 1997 onder leiding van Huub Stevens ten koste van Internazionale de UEFA Cup.

Hoewel hij zich afgelopen zomer op het WK in Zuid-Korea en Japan nog ontpopte tot beste Belg, werden zijn laatste voetbaljaren toch vooral gekenmerkt door blessures. Na dat WK zette hij al een punt achter zijn interlandloopbaan, niet veel later liet hij weten dat het seizoen 2002/03 zijn laatste zou zijn. Wilmots, die na zijn carrière de politiek in wil, wil namelijk op zijn hoogtepunt stoppen.

Bij Schalke 04 komt hij er dit seizoen echter nog nauwelijks aan te pas. Als hij al mag meedoen, dan betreft het een invalbeurtje. Acht keer mocht hij tijdens de eerste seizoenhelft opdraven, scoren deed hij nog niet. Wilmots heeft wel oren naar een waardig afscheid bij Standard Luik. Schalke lijkt bereid mee te werken aan een transfer.

Bekijk hier al onze video's