Steijn: 'Tieners bij Ajax brengen meer dan de spelers op de bank'

Reacties

Het ontbreekt Ajax aan leidersfiguren, aldus trainer Maurice Steijn. Hij geeft tevens aan dat de talenten op dit moment meer brengen dan de dure aankopen Chuba Akpom en Georges Mikautadze.

Steijn: 'Tieners bij Ajax brengen meer dan de spelers op de bank'
Ajax
Ajax
1 - 2
AZ
AZ

Steijn kon zondag tegen AZ niet beschikken over Steven Berghuis, maar koos voor talent Amouricho van Axel Dongen in plaats van Mikautadze of Akpom. 'Ik kijk naar de tieners die meer kunnen brengen dan de spelers op de bank, die het nog niet brengen op de training en tijdens de invalbeurten', aldus Steijn op de persconferentie.

'Nee, ik heb ze niet afgeschreven, maar ik maak andere keuzes op basis van wat ik zie op de training en denk dat de ploeg nodig heeft. Natuurlijk is dit elftal ongelooflijk gebaat bij ervaren spelers, zoals Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek ook met name excelleerden door Daley Blind en Dusan Tadic. Die jongens hebben we niet en dat is een nadeel voor de ploeg', aldus Steijn.

Met vijf punten uit zes wedstrijden bivakkeert Ajax op een ronduit beschamende zestiende plaats. Na de interlandbreak wacht een bezoek aan FC Utrecht, dat de rode lantaarn draagt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.