Sterk Sevilla wervelt langs Recreativo

Sevilla won zeer overtuigend van Recreativo: 4-1. Van de eerste thuiswedstrijd na het overlijden van Antonio Puerta maakte de club een spektakelstuk.

Kansen en doelpunten waren er volop in Sevilla. De ploeg van coach Juande Ramos speelde sterk, maar gaf de bezoekers ook genoeg gelegenheid voor gevaar te zorgen. Khalid Boulahrouz begon in de basis bij de winnaar van de UEFA Cup.

Alexander Kerzjakov en Frédéric Kanouté maakten alle goals van de thuisploeg. De Rus opende de score door in de twaalfde minuut van dichtbij een afgeslagen voorzet van Jesús Navas in het doel te werken. Kanouté volgde in de 34ste minuut, door koel af te ronden na een bekeken dieptepass van Daniel Alves.

Na rust vond Alves opnieuw Kanouté met een verre pass. Opnieuw scoorde de Malinees beheerst, ditmaal met een volley. Recreativo kwam nog snel op 3-1 via Aitor, maar Kerzjakov besliste het duel in de 74ste minuut met een prachtige diagonale uithaal. In de 69ste minuut had de Rus nog wel een penalty wild over geschoten nadat invaller Arouna Koné was neergelegd.

Na twee duels heeft Sevilla zes punten, Recre staat na drie duels op twee punten.