Steun voor 'zeurende' Van Dijk: 'Dit is natrappen en een rode kaart'

Reacties

De eerste gele kaart die Virgil van Dijk kreeg, die uiteindelijk leidde tot zijn rode kaart, was onterecht. Niet alleen bleef de reactie van de aanvoerder van het Nederlands elftal binnen de perken, ook had hij het bij het juiste eind.

Steun voor 'zeurende' Van Dijk: 'Dit is natrappen en een rode kaart'
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Nederland
Nederland

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk vonden bij de NOS dat de kritiek van Van Dijk terecht was op arbiter Lukas Fähndrich, die Attila Fiola slechts geel gaf. 'Dit is gewoon natrappen', oordeelde Van Hooijdonk over de overtreding van Fiola op de doorgebroken Donyell Malen. 'Dit is een rode kaart, absoluut.'

Dat was ook de boodschap die Van Dijk kwam overbrengen vanaf de andere kant van het veld. 'En hij maakte helemaal geen rare gebaren en zei het als aanvoerder', steunde Van Hooijdonk de captain van Oranje, die voor zijn reactie toch op de bon ging. 'Als je kijkt naar het aantal overtredingen dat de Hongaren hebben gemaakt en ook het aantal vervelende overtredingen… Het was een schopploeg en Fähndrich floot er slechts af en toe voor.'

Collega Van der Vaart vond de eerste gele prent eveneens te zwaar voor Van Dijk, maar de gele kaart die hij nog geen drie minuten later ontving, was niet geheel onterecht. 'Het is een wereldactie van de aanvaller. Van Dijk raakt de bal wel, maar hij geeft alle aanleiding om de tweede gele kaart te geven’, zei de oud-international, die zich verbaast over het feit dat Van Dijk, die de eerste aanvoerder ooit werd met een rode kaart in Oranje, besluit om bij de nationale ploeg te blijven.

Slot
'Ik was lekker naar huis gegaan', zei Van der Vaart. 'Je reist zóveel en hebt zoveel wedstrijden, nu moet je dan weer naar Duitsland. Je kunt daar toch niets betekenen. Ik zou lekker in Liverpool herstellen. Ik denk dat Slot dat ook wel zou willen, misschien wel zou kunnen eisen. Het is te prijzen dat hij wil blijven, maar hij wordt betaald door Liverpool. Lekker daarheen gaan en topfit aan de volgende wedstrijd beginnen.' Voor The Reds wacht er na de interlandbreak een bizar zwaar wedstrijdschema, met onder meer duels met Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Manchester City en Bayer Leverkusen.

UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nederland
3
1
2
0
8-5
+3
5
3
Hongarije
3
0
2
1
1-6
-5
2
4
Bosnië-Herzegovina
3
0
1
2
3-7
-4
1
* Actueel tot en met 11 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.