Stress op Spangen nadat Sparta ook uit een slechte beurt maakte

Het seizoen van Sparta Rotterdam werd tot dusver bij elkaar gehouden door goede prestaties buiten Rotterdam, maar na de kansloze nederlaag tegen SC Heerenveen overheerst chagrijn bij de Kasteelheren.

sc Heerenveen
2 - 0
Sparta Rotterdam

Bij ESPN stond trainer Jeroen Rijsdijk, die flink de smoor in had. 'Ik kan de jongens niks verwijten. We werken keihard, maar dan geef je een corner weg en sta je na drie minuten achter. Dat doen ze niet expres, maar het gebeurt wel. De intentie is om de bal weg te leggen bij Tobias Lauritsen, vechten voor de tweede bal. Nou, dat plan kon in de prullenbak', aldus de coach.

'Het was een wedstrijd zonder veel grote kansen, Heerenveen heeft ook niet veel gecreëerd, maar zij stonden na drie minuten met 1-0 voor. Vlak na rust vind ik dat we wel de duimschroeven aandraaien, maar het is blaffen zonder bijten. We komen tot de zestien, maar dan zijn de keuzes niet goed genoeg. En dan krijgen we wéér een corner tegen', zucht Rijsdijk.

Pelle Clement was hard voor zijn ploeg. 'Zij maakten twee corners, en wij hebben te weinig gebracht. We hebben terecht verloren. In de vorige wedstrijden hebben we wel kansen gehad maar gingen die er niet in. Vandaag waren ook de kansen er niet, en die verantwoordelijkheid ligt ook bij mij. Dan voetbal je wéér tegen jezelf, en dat is ontzettend frustrerend. Het maakt me niet moedeloos, want we hebben genoeg laten zien dit seizoen waar we mee verder kunnen.'

Ook Nick Olij, die recent zijn contract verlengde, kraakte een harde noot: het zou zijn ploeg aan gif ontberen. 'Ja, dat denk ik wel. We willen graag, trainen hard, de intensiteit is supergoed. Maar we moeten dat wel overbrengen naar het veld. Nu halen we thuis geen punten en uit ook niet, en er komen moeilijke tegenstanders aan. We hebben het aan onszelf te danken, maar er komen genoeg momenten waarop we wel punten kunnen pakken.'

Sparta heeft een Utrechtse week. Eerst gaat de ploeg in de beker op bezoek bij Hercules, zondagmiddag is FC Utrecht te gast in Rotterdam-West.