Stroef Hamburger SV begint met remise

De tweede seizoenshelft is voor Hamburger SV teleurstellend begonnen. Dankzij Rafael van der Vaart bleef een nederlaag bespaard.

Stroef Hamburger SV begint met remise

Hamburger SV-Hannover 96 1-1Hannover 96 heeft zich de laatste jaren laten zien als een Angstgegner van Hamburger SV. Ook nu verkochten de Niedersachsen hun huid duur. Maar meer dan een gelijkspel leverde het niet op in de middelmatige wedstrijd. Een discutabele strafschop had een stroef spelend HSV op achterstand gebracht. Scheidsrechter Günter Perl had in de fraaie duik van Christian Schulz een overtreding van Guy Demel gezien. Szabolcs Huszti greep het buitenkansje met beide handen aan: 0-1.

Hannover 96 had niet al te veel moeite de ideeloze aanvallen van Hamburg te beantwoorden. Daarbij had de ploeg van Dieter Hecking het geluk dat invaller Paolo Guerrero in de tweede helft tot twee keer toe voor eigen succes ging, waarbij hij de vrijstaande Ivica Olic over het hoofd zag. De Kroaat haalde zijn gram. Rafael van der Vaart stuitte nog op keeper Robert Enke, maar in de rebound tikte Olic raak: 1-1. Meer dan een punt zat er niet in voor Hamburger SV. Ook de rode kaart voor Hannover-middenvelder Sergio Pinto na natrappen naar Nigel de Jong bood geen soelaas.

Energie Cottbus-Bayer Leverkusen 2-3Bayer Leverkusen profiteerde van de halve misstap van Hamburger SV en klom naar de gedeelde derde plaats. Maar gemakkelijk ging het de formatie van Michael Skibbe niet af. Simon Rolfes gaf het duel een voor Energie Cottbus bittere uitkomst. De middenvelder benutte in de slotfase een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Stiven Rivic op Pirmin Schwegler.

MSV Duisburg-Borussia Dortmund 3-3MSV Duisburg was hard op weg naar een even verrassende als broodnodige zege. Maar het duel kreeg een voor de hekkensluiter van de Bundesliga in de blessuretijd zure wending. Diego Klimowicz was verantwoordelijk voor ontsnapping van Borussia Dortmund, dat eerder al een 2-0 achterstand had weggewerkt.

Karlsruher SC-1. FC Nürnberg 2-0Het aantrekken van Jan Koller heeft (nog) niet tot resultaten geleid. De rode kaart voor Andreas Wolf bracht 1. FC Nürnberg te veel in de problemen. In het uur met een man meer scoorde Karlruher SC twee keer. Christian Eichner en Joshua Kennedy maakten het karwei af, waardoor 1. FC Nürnberg veroordeeld blijft voor een plaats onder de rode streep.

Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 0-3In tegenstelling tot Hertha's nieuwe Braziliaan Raffael maakte Martin Fenin een fantastisch debuut voor Eintracht Frankfurt achter de rug. Met drie treffer was de Tsjechische international de gevierde man in het Olympia Stadion.

Bekijk hier al onze video's