Stuntland Georgië krijgt vele miljoenen als extra motivatie

Reacties

Georgië schreef woensdagavond geschiedenis door in zijn eerste EK-deelname de groepsfase te overleven, een dag later blijkt dat het financieel ook zeer aantrekkelijk is voor de selectie. De voormalig premier van Georgië heeft namelijk miljoenen beloofd als beloning voor deze prestatie en stelt zelfs meer geld in het vooruitzicht.

Stuntland Georgië krijgt vele miljoenen als extra motivatie
© Pro Shots
Georgië
Georgië
2 - 0
Portugal
Portugal

Door de overwinning op Portugal schoot Georgië zichzelf de achtste finale in en dat zorgde voor een flink feestje. De spelersgroep krijgt nu ook wat extra motivatie via Bidzina Ivanishvili, een zakenman en multimiljardair die tussen 2012 en 2013 premier van Georgië was.

Ivanishvili werd zo enthousiast van het resultaat tegen Portugal, dat hij de voltallige selectie van Georgië een slordige tien miljoen euro heeft aangeboden. Met 26 spelers en een handjevol personen in de technische staf kan ieder individu een slordige 300 duizend euro tegemoetzien na deze belofte.

Het wordt nog beter, hoewel niet makkelijk. Als Georgië doorgaat met stunten en ook Spanje verslaat in de achtste finale, belooft Ivanishvili opnieuw een donatie van tien miljoen te doen. Voor de zakenman is dat een fooitje, zijn vermogen wordt door Forbes geschat op zo'n 4,5 miljard.

De spelers van Georgië vierden in de mixed zone al feest

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo 30 jun.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.