Suarez op drie na productiefste buitenlander ooit bij Ajax

Luis Suarez heeft woensdagavond door zijn zes doelpunten in het bekerduel met WHC (14-1 zege) flinke progressie gemaakt op de buitenlandse topscorerslijst van Ajax. De Uruguayaanse spits schroefde zijn officiële productie in Amsterdamse dienst op naar tachtig treffers in 115 wedstrijden.

Suarez op drie na productiefste buitenlander ooit bij Ajax

Suarez is na woensdag de op drie na productiefste buitenlander ooit in de Amsterdamse clubhistorie. Hij passeerde de totalen van de Georgiër Shota Arveladze en de Deen Frank Arnesen, die beiden in het verleden tot 75 officiële goals namens Ajax kwamen. Suarez moet alleen de Fin Jari Litmanen (125 goals), de Zweed Stefan Pettersson (100) en de Deen Søren Lerby (92) nog voor zich dulden.

Met dertig treffers na 28 officiële wedstrijden in het huidige seizoen is de kans groot dat Suarez finisht op een zeldzaam hoge productie voor een Ajax-speler. In het verleden slaagden slechts vier Ajacieden erin in één seizoen de grens van veertig goals te passeren: Johan Cruijff in 1966/67 (41 goals), Marco van Basten in 1986/87 (44), Ruud Geels in 1975/76 (46) en recordhouder Henk Groot in 1960/61 (64).

Suarez maakte in deze jaargang achttien doelpunten in de Eredivisie, zes in het bekertoernooi en zes in Europees verband. Met dertig goals heeft hij nu al zijn productie van het hele vorige seizoen (28 treffers) overtroffen. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen