Succesvolle Europa League-campagne redt Labbadia

Het bereiken van de halve finale van de Europa League betekent uitstel van executie voor trainer Bruno Labbadia van Hamburger SV. De club investeerde dit seizoen voor dertig miljoen euro in nieuwe spelers, onder wie Eljero Elia van FC Twente en later Ruud van Nistelrooy van Real Madrid, om de Champions League te halen, maar de prestaties in de Bundesliga zijn ondermaats.

Succesvolle Europa League-campagne redt Labbadia

HSV kan zich hoogstens nog kwalificeren voor de Europa League. Afgelopen zondag won de ploeg met 2-1 bij VfL Bochum en staat daardoor op de zesde plaats met drie punten achterstand op nummer vijf Werder Bremen. Intussen botert het al lange tijd niet tussen de meeste spelers en Labbadia, die dit seizoen de naar Ajax vertrokken Martin Jol opvolgde.

De spelers nemen zijn trainingen en werkwijze totaal niet serieus en zeggen smalend dat hij zich vooral druk maakt om zijn kapsel. Labbadia heeft geen grip meer op de spelersgroep, die is verscheurd in diverse groepjes. Voorzitter Bernd Hoffmann had intussen al twee keer een onderhoud met Gérard Houllier (62), de voormalige manager van onder meer FC Liverpool. De Fransman was tot 2007 trainer van Olympique Lyon en is nu technisch directeur van de Franse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen