Taai FC Twente krijgt Feyenoord op de knieën

Na Ajax en PSV is het toernooi om de Amstel Cup ook voor Feyenoord voorbij. Vechtploeg FC Twente schakelde de Rotterdammers na 120 minuten en twee wonderschone late goals uit: 3-1.

FC Twente wist voor rust goed partij te bieden, waardoor een leuke, op-en-neer golvende wedstrijd ontstond. De Tukkers waren zelfs iets attenter dan de Rotterdammers en oogden frisser en scherper. Het lichte overwicht leverde na twintig minuten een 1-0 voorsprong. Blaise N'Kufo tikte een verlengde vrije trap van Adil Ramzi bij de tweede paal binnen.

Feyenoord moest daardoor zoals gebruikelijk na de winterstop in de achtervolging. En zoals wel vaker kwam de ploeg van Bert van Marwijk terug. Negen minuten na de 1-0 zorgde Dirk Kuijt voor de gelijkmaker. De voorzet van Ebi Smolarek was zuiver, de kopbal van Kuijt venijnig genoeg om Cees Paauwe kansloos te laten.

In de tweede helft was Feyenoord veel sterker en kreeg het kans op kans. Twente overleefde dankzij het sterke optreden van Paauwe en door zich als leeuwen voor ieder schot te werpen. De ploeg van René Vandereycken mocht bovendien van geluk spreken dat scheidsrechter Roelof Luinge geen strafschop aan Feyenoord wenste te geven ondanks een flink aantal dubieuze momenten.

In de verlenging strompelde Twente op zijn tandvlees minuut voor minuut verder. Doelman Paauwe, Bas Sibum en invaller Kim Christensen gaven de thuisploeg lucht en hoop. In de tweede helft van de verlenging waren het Sibum en Christensen die Twente in extase brachten. Sibum volleerde met rechts van buiten de zestien fantastisch raak en Christensen mikte de bal eveneens hoog en hard in de hoek.

{"title":"Actie: €50 aan Free Bets bij goal Feyenoord én Twente!","titleMobile":"Actie: €50 aan Free Bets bij goal Feyenoord én Twente!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:6863e4ee-01a4-453d-9989-f06a8eba8efd","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Feyenoord en Twente!","textMobile":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Feyenoord en Twente!"}